'Investitorii austrieci văd România ca pe o destinaţie excelentă pentru investiţii şi cea mai mare piaţă din Sud-Estul Europei. În prezent, priorităţile noastre sunt dezvoltarea unui climat de afaceri sănătos şi a unui sistem educaţional cuprinzător. Pentru noi, România reprezintă o ţară cu un potenţial enorm, dominată de o forţă de muncă bine pregătită şi o naţiune care ştie să se facă auzită', a spus Gerd Bommer, consilierul comercial al Ambasadei Austriei. 

Potrivit organizaţiei oficiale de promovare a comerţului din Austria, acest stat este un investitor constant şi unul dintre cei mai activi din România, cu o valoare a investiţiilor directe de aproximativ nouă miliarde de euro în 2016, ceea ce înseamnă o cotă de peste 14% din totalul investiţiilor străine din România. 

În prezent, în România sunt în jur de 1.500 de investitori austrieci activi şi peste 7.200 de companii cu capital austriac. Companiile activează în sectoare precum sistemul bancar, de asigurări, transport sau imobiliare, asigurând peste 100.000 de locuri de muncă în România. 

România se află în top 15 pieţe de exporturi şi top 19 pieţe de importuri pentru Austria. Exporturile Austriei către România reprezintă 2,08 miliarde şi sunt în continuă creştere. În 2015 exporturile austriece în România s-au majorat cu 0,6%, iar în 2016 creşterea a fost de 4,1%. 

În prezent, Advantage Austria poartă discuţii cu autorităţile şi şcolile din România pentru a dezvolta programe pentru cei care doresc să devină specialişti în vânzări, mecanică, mecatronică, mecanică auto şi alte domenii conexe.

AGERPRES