Austria insistă pentru limitarea curselor aeriene low-cost la nivelul UE. Ministrul austriac al Mediului, Leonore Gewessler, speră să inițieze acțiuni în justiție la nivelul UE pentru a aborda problema limitării zborurilor low-cost.

„Lucrăm în prezent la o soluție care să fie în conformitate cu legislația UE pentru combaterea prețurilor de dumping care dăunează mediului”, a spus oficialul austriac, a susținut euractiv.com. Gewessler a anunțat o propunere similară în 2020, după ce guvernul a declarat că va acorda transportatorului Austrian Airlines 650 de milioane de euro pentru a-l salva de faliment.

Cu toate acestea, discuțiile au fost sistate până acum din cauza pandemiei care a dus la reducerea traficului aerian.

Companiile aeriene, sub amenințarea interzicerii de prețuri mici

„Subiectul a fost întâmpinat cu un mare interes în Europa și îl vom promova”, a spus Gewessler. El a arătat că propunerea, aflată în prezent în faza finală, urmărește să interzică companiilor aeriene „crearea artificială de prețuri sub taxele fiscale”.

De altfel, și șeful UE pentru clima, Frans Timmermans, a anunțat, zilele trecute, planuri similare. El a cerut încetarea zborurilor pe distanțe scurte și o creștere a tarifelor biletelor de avion. „Am fost foarte încântat că Timmermans a recomandat reducerea zborurilor pe distanțe scurte”, a spus Gewessler.

În România, companiile low-cost încearcă să câștige teren mai ales după lovitura suferită în timpul  O importantă companie low-cost a anunțat la începutul lunii martie că are o ofertă la prețuri incredibil de mici. E borba de Blue Air, care a spus că va introduce zboruri zilnice între București si Milano-Linate. De asemenea, compania aviatică a lansat primul serviciu Ultra-Low-Cost între Cluj-Napoca și Milano-Linate.

Începând cu 28 martie 2021, Blue Air a spus că va introduce zboruri directe către Milano Linate, oferind până la 7 servicii săptămânale de la București Otopeni. În plus, compania aeriană a spus că vor fi introduse și 2 servicii săptămânale de la Cluj Napoca în cadrul Orarului de Vară 2021.

Sursa foto: Dreamstime