Cererea a scăzut şi în ce priveşte cea mai mare sursă la nivel global – bijuteriile – sector care s-a prăbuşit cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Căderea s-a datorat în principal slăbiciunii piețelor-cheie din India și China, care a fost dictată de probleme specifice pieței, a declarat Consiliul Mondial al Aurului.

În China, cea mai mare sursa de piață pentru bijuterii la nivel global, cererea a alunecat odată cu creștere economică mai lentă și mișcările de pe piaţa valutară.

Iată ce spune Consiliul Mondial al Aurului:

    "Cererea de bijuterii în China a scăzut cu 5%. Încetinirii creșterii economice a continuat și fluctuații severe pe piața bursieră internă a atins sentimentele consumatorilor. Mediul de consum din China a fost umbrită de decelerarea creșterii PIB, iar piața de bijuterii a fost victimă colaterală a acestei tendințe."

Nu doar creșterea economică lentă, ci şi mișcările de pe bursă – atât în ​​sus și în jos – au împiedicat, de asemenea, cererea.

    "Turbulențele de pe piețe au impiedicat, de asemenea, cererea. Pe de o parte, spectacolul acţiunilor a distras atenţia de la unele achiziţii, cum ar fi bijuterii de aur, iar consumatorii au investit în pachete de acţiuni. Pe de altă parte, căderea bruscă a piețelor bursiere la sfârșitul lunii Iunie a deteriorat sentimentul, anulând câștigurile de capital al consumatorilor, care s-au văzut astfel nevoiţi să-şi îndepărteze atenţia printre altele de la bijuterii."

Reflectând un dolar american mai puternic și performanțele economice globale comparativ cu alte ţări, cererea de bijuterii din SUA a crescut cu 3%, la 36,6 tone.

Criza economică din Grecia ar putea să fi jucat, de asemenea, un rol în cererea din Europa, urcând cu 14% la 53.7 tone.