Dezvoltatorul israelian Aura Investments a vândut către Globe Trade Centre (GTC), parte a grupului Kardan, 37% din acţiunile deţinute la centrele comerciale din România dezvoltate în joint-venture cu GTC, în schimbul ştergerii unor datorii de 13,6 milioane euro, potrivit unui anunţ transmis de Aura bursei din Tel Aviv.

Potrivit acordului dintre cele două companii israeliene, participaţia Aura la joint-venture-ul NCC, înregistrat în Olanda, care deţine mai multe mall-uri în România, scade de la 50% la 13% din acţiuni.

Aura dezvoltă în parteneriat cu GTC o reţea de şase centre comerciale în România, sub brandul Galleria, din care trei au fost deja deschise, la Suceava, Buzău şi Piatra Neamţ. Celelalte trei vor fi dezvoltate la Arad, Bistriţa şi Galaţi.

BERD şi GTC au semnat, în anul 2007, un contract de finanţare cu 80 milioane euro a proiectelor de centre comerciale ale GTC şi Aura în România.

Aura mai dezvoltă în România proiecte rezidenţiale, iar GTC este cunoscut pe plan local pentru dezvoltarea şi vânzarea clădirilor de birouri America House şi Europe House, din zona Piaţa Victoriei.

SURSA: Mediafax