AUR îi cere prim-ministrului Florin Cîţu să-i dea afară din. Guvern pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi pe şeful DSU, Raed Arafat. Cererea categorică are la bază situaţia produsă la Spitalul Foişor din Capitală.

Liderii AUR au transmis, într-un comunicat de presă, că cei doi se numără printre “principalii responsabili ai dezastrului din sistemul medical românesc şi ai crizei sanitare de proporţii care face din ce în ce mai multe victime’.

“Cu fiecare minut şi fiecare oră pe care Voiculescu şi Arafat continuă să le petreacă pe fotoliile lor din Guvern, suntem toţi expuşi unor pericole faţă de care aceştia nu îşi asumă nicio responsabilitate. Suntem pe deplin conştienţi că noţiunea demisiei este inexistentă în vocabularul lui Voiculescu şi Arafat, ambii dovedind, cu fiecare decizie şi apariţie publică, aroganţă, ipocrizie şi dispreţ faţă de cetăţenii români. Menţinerea lor în funcţie denotă complicitate la continuarea măsurilor anti-româneşti pe care le iau pe bandă rulantă, în mod discreţionar. În acest context, considerăm că ambii trebuie demişi, iar această decizie trebuie adoptată cu celeritate”, se arată în comunicatul AUR.

Acțiune categorică a AUR începând de luni

AUR anunţă că luni va iniţia în Senat demersurile procedurale privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă. Acesta va investiga acţiunea de evacuare şi de transfer al pacienţilor internaţi la Spitalul Foişor, “realizată în cursul serii şi nopţii de 10 aprilie, acţiune comandată de Raed Arafat şi avizată de ministrul Sănătăţii”.

“AUR atrage atenţia că nu va permite ca unul dintre cei mai slabi miniştri din ultimii 30 de ani, mandatat de USR, partidul care conduce ţara de pe reţelele de socializare, să se degreveze de responsabilitate prin fabricarea unui ţap ispăşitor în persoana managerului de la Spitalul Foişor. Voiculescu şi Arafat trebuie să plece cât mai curând din fruntea ministerului, respectiv a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, însă demiterea sau demisia acestora este insuficientă. Ambii trebuie anchetaţi, pentru a da socoteală în faţa cetăţenilor pentru abuzul grotesc şi inuman la care i-au supus pe bolnavii internaţi la Spitalul Foişor. AUR consideră că abuzurile trebuie să înceteze, iar vinovaţii să răspundă pentru faptele lor”, spun reprezentanţii partidului.