AUR Moldova s-a lansat în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie

Membrii Alianței pentru Unirea Românilor au anunțat că vor merge într-un autobuz galben în toate satele şi oraşele din Republica Moldova, pentru a prezenta programul electoral, conform informațiilor transmise ipn.md

Preşedintele AUR de la Chişinău, Vlad Bileţchi, a explicaat că programul electoral prevede susţinere pentru agricultori, tinerii antreprenori, dar şi un program de revenire acasă a diasporei. Acesta a susținut și că Republica Moldova va putea intra în UE doar în componenţa României.

AUR nu va face alianță cu partidele

Potrivit celor spuse de Vlad Bileţchi, AUR nu va face alianţă cu partidele, conduse de Igor Dodon, Ilan Şor sau Renato Usatîi, în cazul în care va ajunge în Parlament.

De asemenea, liderul PL, Dorin Chirtoacă, care candidează la alegeri pe listele AUR, a subliniat că Republica Moldova s-ar fi descurcat mult mai greu cu efectele pandemiei COVID-19 dacă nu ar fi existat ajutoare din partea României.

Susţinător al unirii cu România, Dorin Chirtoacă a exemplificat mai multe avantaje pe care le-ar putea obţine cetăţenii din stânga Prutului. E vorba de posibilitatea de a munci în Europa, şi alocaţii mai mari din partea statului. România oferă alocaţii în valoare totală de 12 mii de euro unui copil, de la vârsta de un şi până la 18 ani. Unirea cu România înseamnă şi salarii, pensii, burse mai mari, bugete mai mari pentru dezvoltarea satelor.

„Doar cu ajutorul României vom putea ajunge în NATO şi în UE”, a declarat fostul primar de la Chişinău, care candidează la funcţia de deputat pe listele AUR.

Valeriu Munteanu, un alt candidat la funcţia de deputat pe listele Alianţei pentru Unirea Românilor, a precizat că „Republica Moldova va putea fi membră a UE, dacă va fi şi membră a NATO”.