Acordul dintre al cincilea şi al şaselea mare retailer din Franţa implică în principal cooperarea în privinţa achiziţiilor, ceea ce înseamnă că ele vor beneficia de pe urma unor puteri sporite de negociere cu furnizorii, dar include şi un aranjament în urma căruia Auchan şi Systeme U fac un schimb de magazine pentru eficientizarea activităţilor.

Investigaţia preliminară a arătat că tranzacţia ar putea afecta pieţele de furnizare şi distribuţie a alimentelor şi bunurilor de consum, se arată în declaraţia autorităţilor franceze, potrivit aceleiași surse, preluată de Agerpres. În timpul fazei de analiză aprofundată, Autoritatea pentru concurenţă din Franţa va urmări cu atenţie presiunile concurenţiale apărute după încheierea acordului dintre Auchan şi Systeme U şi va analiza consecinţele asupra furnizorilor.

Acordul dintre Auchan-Systeme U urmează unui val de alianţe pe piaţa din Franţa în ultimii ani – Casino şi Intermarche, Carrefour şi Cora – în scopul reducerii costurilor, pe fondul războiului preţurilor dintre retaileri. Auchan, al 11- lea grup de distribuţie alimentară din lume, este prezent în 16 ţări şi are 302.000 angajaţi, 1.035 de hipermarketuri şi 2.849 de supermarketuri. Auchan România a deschis primul hipermarket în noiembrie 2006, în Bucureşti. În prezent, are în portofoliu 33 de hipermarketuri, fiind al doilea comerciant din ţară, cu circa 11.000 de angajaţi