Retailerul francez Auchan va deschide joi, la Timişoara, în cadrul centrului comercial Iulius Mall, al şaptelea hipermarket al reţelei din România şi singurul inaugurat în acest an.

Iniţial compania a anunţat că va deschide două magazine în 2009, la Timişoara şi Constanţa, însă ultimul din cele două va fi inaugurat anul viitor.

Magazinul, care se află în propirietatea dezvoltatorului Iulius Group, are o suprafaţă de vânzare de 10.500 de metri pătraţi.

MGV Distri-Hiper, firma care operează hipermarketurile Auchan pe piaţa românească, a fost preluată integral la începutul acestui an de către grupul francez.

Compania a înregistrat în 2008 o cifră de afaceri de 1,025 miliarde de lei (278 milioane euro), de aproape două ori mai mare decât în 2007, când Auchan a avut încasări de 517 milioane de lei.

45 mil. euro pentru extinderea Iuluis Mall Timişoara

În urma extinderiii , care a necesitat 45 de milioane de euro, Iulius Mall Timisoara va deveni cel mai mare centru comecial din afara Bucurestiului.

Suprafaţa totală construită a crescut de la 94.000 de mp la 177.000 mp şi o suprafaţă închiriabilă va ajunge la 64.200 mp.

În afara Auchan, în Iulius Mall vor mai deschide  magazine Intersport, Zara, Pull& Bear, Stradivarius, Bershka, Starbucks, Altex, Samsonite, Musette.