Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj dur la adresa președintelui PNL, premierul interimar Florin Cîțu.

Marius Budăi este de părere că banii care au fost tăiați de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale la ultima rectificare bugetară au fost folosiți pentru ca Florin Cîțu să câștige alegerile interne PNL.

„Ştiţi de unde provin banii pe care i-a dat Cîţu primarilor PNL care l-au votat la congres? Ei bine, de la pensii! Bugetul Ministerului Muncii a fost tăiat cu 3 miliarde de lei la ultima rectificare bugetară, pentru ca 1 miliard de lei să fie redistribuit către fondul de rezervă aflat la dispoziţia premierului, din care au fost plătiţi, ieri, primarii PNL!

Aşadar, dragi părinţi şi bunici, cu banii dumneavoastră şi-a cumpărat Cîţu funcţia de presedinte al PNL! La pensii, salarii şi alocaţii nu a dat niciun leu, ba chiar a luat, dar a dat politrucilor din partid, ca să îl aleagă preşedinte! Ruşine, Cîţule, ruşine!”, a scris Marius Budăi pe Facebook.

Marcel Ciolacu, revoltat de decizia luată de Guvern

Liderul social-democraților. Marcel Ciolacu, s-a arătat revoltat de decizia Guvernului ed a acorda bani către primării din Fondul de Rezervă. Acesta este și el de părere că Florin Cîțu și-a plătit funcția de președinte al partidului. Marcel Ciolacu mai spune că PSD va iniția plângeri penale în acest sens.

„Iohannis şi Cîţu au decis că, dacă nu trăiţi într-o comunitate condusă de un liberal, veţi suferi de frig, sărăcie şi foame! Au alocat 80% din banii pentru administraţia locală către localităţi cu primari PNL şi UDMR. Cîţu şi-a plătit functia la Congres, dar restul românilor, peste 70%, au fost pedepsiţi! Iohannis şi Cîţu tocmai i-au condamnat la frig, cu spitale şi şcoli închise!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Primăriile și consiliile județene primesc peste 1 miliard de lei din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului

Ministerul Dezvoltării a anunțat, miercuri seara, după ședința Guvernului, că Executivul a alocat peste 1 miliard de lei pentru proiectele locale.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, banii vor merge către primării și consilii județene, o parte din bani ajungând și la serviciile de asistență socială și de protecție a copiilor.

”Conform propunerii formulate de MDLPA şi adoptate astăzi de Executiv, din suma de peste 1 miliard de lei, 177.159.000 de lei au fost alocate consiliilor judeţene şi sunt destinate, în mare parte, pentru a acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi protecţie a copiilor”, a transmis Ministerul Dezvoltării.

Ministrul Cseke Attila spune că Executivul ”asigură susținerea financiară legată de această responsabilitate a Consiliilor Judeţene.”

”Statul a transferat această sarcină, aceste costuri, administraţiilor publice judeţene. Acum asigurăm susţinerea financiară legată de această responsabilitate a Consiliilor Judeţene. Decizia de astăzi asigură finanţarea necesară pentru copii”, a declarat ministrul Cseke Attila.

Peste 2.000 de administrații locale au primit finanțare

Ministrul Cseke Attila a anunțat că 2.756 de administraţii locale din România au primit finanţare în valoare totală de 1.010.966.000 lei, incluzând cele 41 de judeţe ale ţării.

”Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie să servească aceste comunităţi locale. Prin măsura adoptată astăzi, ne asigurăm că investiţiile pentru care au fost cheltuiţi bani publici nu vor rămâne neterminate”, a spus ministrul.

Potrivit ministrului Cseke Attila, 2.514 comune din România au primit o finanţare în valoare totală de 614.873.000 lei, au primit o finanţare în valoare totală de 95.588.000 lei, iar 123.346.000 lei au fost alocaţi pentru 48 de municipii.

”Fondurile sunt necesare pentru finalizarea investiţiilor publice finanţate de stat sau din fonduri UE, precum şi pentru cheltuieli urgente ale autorităţilor publice locale”, a ai declarat ministrul.