Se ştie că banii nu pot cumpăra chiar totul. Se pare însă că nici măcar producătorii de automobile nu se mai uită după bani. Asta pentru că cei de la Toyota au lansat modelul LFA, o variantă sport pentru Lexus, care nu poată fi cumpărată de oricine.

Este adevărat că maşina este deosebit de scumpă, însă dacă vă gândiţi că singura piedică în achiziţionarea acesteia este preţul, atunci vă înşelaţi.

O a doua condiţie pusă de japonezii de la Toyota este ca cel care cumpără Lexus LFA să aibă mare grijă de ea şi să nu o conducă prin „locuri nepotrivite”.

Toyota vinde maşina în urma unui proces de aprobare a cererii prin care clientul se angajează, în scris, că maşina va fi condusă doar „prin locuri potrivite”.

Partea interesantă vine de abia acum: „Ne dorim ca cel care deţine o astfel de maşină şi care este văzut cu o astfel de maşină, să fie văzut în locuri pe măsură, parcată în faţa restaurantelor potrivite, şi nu să o cumpere doar pentru a o ţine într-un garaj privat, oarecare”, spune brand managerul Lexus pentru WSJ , care adaugă că maşina va fi produsă în doar 500 de unităţi.

Autoturismul costă 350.000 de dolari, iar condiţiile puse de Toyota nu sunt o idee cu totul nouă. Se ştie faptul că dacă vrei să-ţi cumperi un Ferrari, de exemplu, trebuie să intri într-un grup agreat de producător şi poţi fi refuzat chiar dacă banii nu sunt o problemă.