Astfel, în Banat, în primele zile va fi mai cald decât în mod normal, cu temperaturi de 23 de grade. Apoi, între 15 și 21 octombrie, media o să scadă de la 22 la 20 de grade. Probabilitatea de ploaie va fi în general redusă, iar cel mai probabil ploi pe arii restrânse și în general slabe cantitativ vor cădea între 18 și 21 octombrie.

În Crișana, în prima săptămâna, vor fi temperaturi mai ridicate decât cele normale. Vor fi mici variații de la o zi la altă (22…23 de grade) . Pe fondul unei răciri ușoare și treptate, între 15 și 21 octombrie, vor fi în jur de 20 de grade. Probabilitatea de ploaie va fi în general redusă, iar cel mai probabil ploi pe arii restrânse și în general slabe cantitativ vor apărea tot între 18 și 21 octombrie.

În Transilvania, vremea va fi apropiată de normalul pentru această perioadă. În prima săptămână vor fi 20…21 de grade. Apoi, între 15 și 21 octombrie vor fi scăderi ale valorilor diurne, în medie, de la 20 la 18 grade și creșteri ale mediei temperaturilor minime, de la 4 la 6 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 20 octombrie, iar în rest se va menține redusă.

În Maramureș, și aici vremea va fi apropiată de normalul pentru această perioadă din an. În prima săptămâna vor fi 21…22 de grade. Apoi, între 15 și 21 octombrie vor fi scăderi ale valorilor diurne, în medie, de la 20 la 18 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată pe 20 octombrie, iar în rest se va menține redusă.

Și în Moldova, vremea va fi în general frumoasă, cu 21 de grade în intervalul 8 – 12 octombrie, iar între 13 și 16 octombrie se va înregistra o scădere treptată, spre 18 grade, medie ce se va menține cu mici variații, până la finalul intervalului. Ploile slabe cantitativ se vor semnala cu totul izolat până pe 17 octombrie, apoi probabilitatea de apariție a acestora la nivel local va fi ceva mai ridicată.

În Dobrogea, în cea mai mare parte a intervalului se va menține vremea în general frumoasă, cu medii de 20 de grade în intervalul 8 – 12 octombrie, iar din 13 octombrie vor înregistra o scădere ușoară, spre 18 grade, medie ce se va menține, doar cu mici variații, până la finalul intervalului. Ploile se vor semnala cu totul izolat și vor fi slabe cantitativ în prima săptămâna, apoi probabilitatea de apariție a acestora va fi mai ridicată.

 

În Muntenia, vremea va fi în general frumoasă, cu temperaturi în general ușor mai ridicate decât în mod normal în prima săptămână, cu temperaturi de 22 de grade până în data de 12 octombrie când vor marca o scădere ușoară, spre medii de 19…20 de grade, valori ce se vor păstra și în a doua jumătate a intervalului. În prima săptămână ploile se vor semnala izolat și vor fi slabe cantitativ. Probabilitatea că ele să fie pe arii ceva mai extinse va crește treptat în timpul săptămânii 14 – 21 octombrie.

În Oltenia, vremea va fi în general frumoasă în cea mai mare parte a intervalului. În primele trei zile valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod caracteristic perioadei, cu medii de 22 de grade, apoi vor marca o scădere, la valori de 19 grade în data de 14 octombrie și până la finalul perioadei nu vor mai avea variații semnificative, precizează știripesurse.ro. Precipitațiile aproape că vor lipsi în prima săptămână, probabilitatea că acestea să apară slab și izolat va fi mai ridicată după dată de 18 octombrie, scrie B1.ro.