Carne, caşcaval şi orez expirate, midii şi peşte de provenienţă necunoscută, icre depozitate în foste recipiente de ketchup, plus bucătării mizerabile. Asta au găsit inspectorii  structurii teritoriale „Comandament Litoral 2014” coordonate de către preşedintele ANPC, Marius Dunca, în urma unor controale la cinci terase de pe litoralul românesc, una din 2 Mai, două din Vama Veche şi două din Eforie Sud, la care se adaugă şi o patiserie din Constanţa.

Din cauza neregulilor găsite în ceea ce priveşte modul de comercializare şi etichetare , inspectorii ANPC au închis patru terase temporar (din 2 Mai, Vama Veche şi una din Eforie Sud) până la remedierea deficienţelor, fiecare dintre acestea urmând să primească o sancţiune de până în 50.000 de lei, în funcţie de neregulile constatate.

Inspectorii au mai verificat şi o patiserie din centrul municipiului Constanţa după ce au primit o reclamaţie din partea unui consumator care a găsit viermi într-o pizza cumpărată din acel loc. Patiseria a fost închisă până la remedierea deficienţelor, iar patronul s-a ales cu o amendă de 10.000 de lei. Alte două terase, una din Mamaia şi cealaltă din Costineşti, au fost închise temporar de către ANPC, zilele trecute, în urma mai multor nereguli constatate.