Asistentul personal Siri reține tot ceea ce spune utilizatorul smartphone-ului Apple, informații care sunt stocate pe serverele companiei americane care pot fi folosite de publicitari, de autorități sau chiar ca probe în instanță.  

Oamenii vorbesc vrute și nevrute cu telefonul lor. Aceștia sunt încurajați să se gândească la Siri ca la un confident și asistent, dar acesta nu funcționează doar pentru utilizator. Siri colectează date pentru Apple și pentru afacerile sale.

Cât timp reține Siri aceste date nu se știe. Apple spune că datele sunt șterse de fiecare dată când este închis software-u,l însă păstrează fișiere mai vechi, dar nu se știe exact cum funcționează acest proces.  Dacă închizi Siri, Apple va șterge datele utilizatorului, precum și informațiile cerute vocal, se arată în politica de confidențialitate a Apple. Datele mai vechi sunt însă păstrate pentru o perioadă lungă de timp pentru a îmbunătăți Siri și alte produse și serviici Apple. Astfel, căutările tale prin Siri ar putea fi stocate câteva luni sau mai mult.

În urmă cu câțiva ani Uniunea Europeană a cerut giganților Google, Microsoft și Yahoo să specifice exact ce fac cu datele de căutare ale utilizatorilor. Google poate salva căutările utilizatorilor pentru totdeauna, însă ofera acestora posibilitatea să dezactiveze istoricul căutărilor. În ceea ce privește Voice Search, folosit pe telefoanele Android , Google a anunțat că datele audio colectate sunt anonime și stocate timp de 24 de luni pentru a îmbunătăți software-ul de recunoaștere vocală. „Nu putem ști a cui e vocea dintr-o anumită căutare vocală”, au declarat purtători de cuvânt Google.