Explozia a avut loc în Zona Verde (Green Zone), cartierul diplomatic al Kabulului. Deflagraţia s-a produs în momentul în care un bărbat care mergea cu o motocicletă încărcată cu explozibil s-a aruncat în aer lângă Camp Eggers, o bază cu un personal de 2.500 de oameni, care antrenează forţe de securitate afgane, a afirmat o purtătoare de cuvânt a NATO, potrivit Reuters.
Talibanii au revendicat atentatul, şi au anunţat că atentatul viza biroul CIA de la Kabul.
“Unul dintre mujahedinii noştri a avut ca ţintă un birou important de servicii secrete folosit pentru a recruta americani şi afgani pentru spionaj”, a afirmat potrivit Reuters purtătorul de cuvânt al talibanilor Zabihullah Mujahid.
Ministrul afgan de interne, Sediq Sediqqi, a afirmat ca printre morţi s-ar fi numărat şi copii. Pe pagina sa de Twitter, Sediq Sediqqi, a afirmat de asemenea că este posibil ca atacul sa fi fost comis de organizaţia teroristă Haqqani – acuzată de nenumărate atacuri atât asupra unor ţinte afgane, cât şi occidentale la Kabul.
Atentatul a avut loc cu puţin timp înainte de ceremonia prevăzută pentru comemorarea a 11 ani de la moartea comandantului Massoud, erou al rezistenţei antisovietice şi, mai târziu, antitalibane, ucis la 9 septembrie 2001 de militanţi Al Qaida.
În prezent, la Kabul se comemorează 11 ani de la moartea lui Ahmad Shah Massoud, eroul războiului din anii 80 împotriva sovieticilor, Mai târziu, Massoud a luptat împotriva talibanilor.

Massoud a murit la 9 septembrie, fiind ucis de militanţi Al Qaida deghizaţi în reporteri.

Sursa: Agerpres