Comunicatul oficial al PSD ne transmite că președintele țării e mânat de ranchiună și obsesii personale ce aduc prejudicii țării. De asemenea, social-democraţii mai spun despre şeful statului că blochează România și că nu vrea ca guvernul PSD să construiască autostrăzi și să se ocupe de dezvoltarea locală.

Pe lângă comunicatul oficial al partidului, social-democrații au pornit o întreagă campanie de comunicare împotriva președintelui, construită pe mai multe voci din partid și care atacă decizia lui Iohannis.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Ștefan Oprea, susține că președintele României acționează în mod evident împotriva literei și spiritului Constituției. De asemenea, acesta susține că este de neînțeles discursul dublu al lui Iohannis:

„Este de neînţeles discursul dublu al domnului Iohannis – în vizitele externe laudă performanţele economice ale României, iar în discursurile din ţară prezintă lucrurile pe dos. Nu voi răspunde cu jigniri sau cu aceleaşi epitete din zona judiciară,” a declarat ministrul.

Nici europarlamentarii PSD nu au întârziat să îl atace pe Iohannis. Răzvan Popa susține că preşedintele este la acest moment vinovat de un blocaj instituţional:

„Premierul nu poate fi forţat să lucreze cu miniştri pe care nu îi doreşte în guvernul său. Este un joc politic pe care preşedintele Iohannis îl face şi care nu poate aduce nimic bun, pentru că vorbim despre două domenii cheie unde este nevoie de acţiune şi coordonare – Dezvoltare şi Transporturi,” a declarat Popa.

Pe de altă parte, europarlamentarul PSD Gabriela Zoană merge și mai departe, susținând că președintele Iohannis nu face decât să dezbine România.

De 4 ani acest om stă în fruntea țării, în înțelesul propriu al verbului ”a sta”, singurele lui ”realizări” fiind desele plecări în străinătate, pe care le savurează cu exuberanța unui turist, sau desele deplasări în interes personal în țară, la schi, sau în străinătate, în locații exotice. (…) Klaus Iohannis este singurul actor politic care blochează în acest moment marile proiecte de infrastructură din România, prin refuzul numirii noilor miniștri. Klaus Iohannis este singurul politician care divizează societatea românească, așa cum a făcut-o în toți acești 4 ani, a conchis Gabriela Zoană.

Însă cea mai dură declarație vine de la senatorul PSD Șerban Nicolae, care a declarat că pare că problema la Iohannis este mai degrabă una medicală:

„În mod cert este o situație politică din ce în ce mai îngrijorătoare. În privința dlui Iohannis, parcă e mai degrabă o problemă medicală și o spun cu toate seriozitatea. Mi-e greu să cred că poate fi atât de ridicol și să spună astfel de minciuni,” a declarat Șerban Nicolae.