“De la Guru Bivolaru la Preș. Cioloș” este începutul unei postară semnate de jurnalistul Dan Andronic, care explică, pe larg, legătura care există între cei doi.
“Ceea ce se întâmplă cu postările din ultima vreme ale unor persoane apropiate de Cioloș/Barna îmi aduce aminte de tactica folosită de Guru Bivolaru. Nici el nu spunea toate poveștile, prostioarele legate de Shambala, spirale și așa mai departe, ci avea câțiva apropiați care construiau himerele.
Așa și cu Cioloș/Barna.
Sunt 2-3 zănatici care scot toate prostiile pe gură, de la pârțurile care poluează planeta la muzee anti-corupție în fiecare oraș, alimentând fantasmele unor oameni supărați pe politicieni.
Presa îi preia, căci au titulaturi pompoase – consilierul personal, ideoloaga – devin personaje și mesajul lor se duce. Alimentând o notorietate, greu de câștigat altfel.
Suntem ceea ce facem, spunea un bătrân înțelept…
Care nu făcea politică”, a punctat Dan Andronic.
Postarea a stârnit ample dezbateri, un comentariu fiind edificator: “tocmai de aia eu nu distribui tampeniile lor. Si ar fi bine sa facă mulți asa . Cu distribuirea si comentariile nu facem decat sa ii ajutam”.