ASUS VivoBook X441 cu diagonala de 14 inci măsoară 348 x 242.8 x 27.6mm, în timp ce VivoBook X541 cu ecran de 15 inci are dimensiunile 321.4 x 251 x 27.6mm, cântărind doar 1.9 Kg. Ambele sunt echipate cu difuzoare de 3W, montate în incinte de 24cc pentru un sunet cu adevărat puternic. Tastatura ergonomică permite o apăsare de 2.3mm, fiind acompaniată de un touchpad cu tehnologie de respingere a atingerilor accidentale.

Tehnologia video ASUS Tru2Life optimizează contrastul și claritatea fiecărui pixel din fiecare cadru, obținându-se efecte vizuale bogate în detalii. ASUS Splendid oferă patru moduri de lucru (Normal, Eye Care, Vivid și Manual) ce optimizează imaginile aducând culori mai bogate și profunde. Modul normal este ideal pentru sarcinile de lucru de zi cu zi. Modul Eye Care reduce nivelul de lumină albastră cu până la 33%, protejând ochii utilizatorului. Modul Vivid îmbunătățește culorile, contrastul și claritatea, în timp ce modul Manual le permite utilizatorilor să ajusteze și să salveze temperatura de culoare pe care o preferă. 

Laptopurile din seria ASUS VivoBook sunt motorizate de cea de a șasea generație de procesoare Intel Core i7 și beneficiază de aportul grafic al acceleratorului NVIDIA GeForce 920M, precum și de 16GB memorie RAM DDR4. Tehnologia exclusivă ASUS SuperBatt oferă noilor modele de trei ori mai multe cicluri de încărcare-descărcare, comparativ cu bateriile laptopurilor convenționale.