Și așteptările pentru zona Euro au crescut cu 18,3 puncte, până la -49,1 puncte. Optimismul se datorează îmbunătățirii așteptărilor experților chestionaţi cu privire la Polonia și Turcia, al căror punctaj de încredere a crescut cu 11,8, respectiv 16.0 puncte luna aceasta. Experții au revenit la sentimente mai bune cu privire la situația celor două țări pentru că productia lor industrială a înregistrat creşteri.
Evaluările situaţiei economice actuale din regiunea analizată au înregistrat o uşoară scădere, cu 1,5 puncte, ajungând la 5.7 ​​puncte în octombrie. Evaluarea situaţiei economice actuale din zona euro s-a înrăutăţit cu 7,6 puncte, ajungând la un nivel de minus 57.7 puncte. Este a șasea cădere consecutivă a acestui indicator.
Estimarea a fost făcută de Centrul European pentru Cercetare din Manheim, în cooperare cu Grupul Bancar Erste din Viena.  Din regiunea analizată fac parte: Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Turcia, din octombrie anul trecut.
Experții financiari sunt rugati să evalueze situația curentă și să exprime așteptări privind evolutii ulterioare ale economiei pe un orizont de şase luni.