Germania a bătut palma cu SUA! Va primi gaz lichefiat de la americani

Sempra Energy, o companie americană, a declarat miercuri, 25 mai, că a încheiat un acord cu compania germană RWE pentru achiziționarea a 2,25 milioane de tone metrice anual de gaze naturale lichefiate.

Compania americană a declarat că gazul lichefiat a fi furnizat pe termen lung, pe bază de free-on-board, de la proiectul Port Arthur LNG Phase 1, aflat în curs de dezvoltare în Texas.

Se va stabili și un cadrul pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

Cele două companii au convenit, de asemenea, să colaboreze în vederea stabilirii unui cadru general pentru reducerea, atenuarea și raportarea emisiilor de gaze cu efect de seră asociate livrărilor de gaz lichefiat de la Port Arthur LNG și să ia în considerare utilizarea gazelor naturale de origine responsabilă ca parte a aprovizionării cu gaze de alimentare a proiectului și a energiei regenerabile ca parte a mixului energetic al proiectului.

„În calitate de RWE, suntem încântați să ne unim forțele cu Sempra Infrastructure, una dintre cele mai importante companii de infrastructură GNL din SUA.

Acest parteneriat va ajuta la diversificarea portofoliului de aprovizionare cu gaze RWE și al Germaniei și, prin urmare, va îmbunătățirea securității aprovizionării în Europa pe termen lung”, a declarat André Strake, directorul companiei din Germania.

Faza 1 a Port Arthur gaze lichefiate va produce până la 13,5 milioane de tone/an

Faza 1 a Port Arthur gaze lichefiate este complet autorizată și se așteaptă să includă două trenuri de lichefiere și rezervoare de depozitare a acestor gaze și va fi capabilă să producă până la 13,5 milioane de tone/an de gaze lichefiate, scrie Reuters.

Compania americană a anunțat recent un acord de vânzare de gaze naturale lichefiate către cea mai mare companie de gaze din Polonia din portofoliul său de proiecte de GNL din America de Nord.

Amintim că Germania a mai semnat un acord și cu Qatar cu privire la aprofundarea cooperării în domeniul energiei. Mișcările Guvernului de la Berlin vin în contextul în care țara încearcă să își diversifice aprovizionarea cu gaze, în timp ce încearcă să devină dependentă de gazele naturale din Rusia.