În Adunarea Generală a ACAROM care a avut loc astăzi, 22 martie 2017, a fost validat ca nou Președinte al asociației – pentru următorii trei ani – Gabriel Sicoe. De asemenea a fost cooptat în Consiliul Director John Oldham,  Preşedintele Ford România, care a preluat funcția de vicepresedinte ACAROM și conducerea Comisiei de constructori  de automobile. Silviu Badea, director GIC Piteşti, a fost reconfirmat ca vicepreşedinte  ACAROM şi responsabil al Comisiei de furnizori auto, iar Adrian Sandu a fost confirmat ca secretar general al asociaţiei.

Noul prețedinte – director general al ACAROM, Gabriel Sicoe Gabriel Sicoe a absolvit facultatea de planificare şi cibernetică economică a ASE Bucureşti după care, în 1981, s-a angajat că economist la Întreprinderea de Autoturisme Piteşti. În 1991 a fost promovat şef al serviciului planificare. În 1992 a fost cooptat în echipa de management a Automobile Dacia condusă de Constantin Stroe, echipa care a asigurat supravieţuirea Daciei în perioada de tranziţie, apoi privatizarea şi, în continuare, dezvoltarea noii Dacii. Din 1994 a fost succesiv director executiv organizare relaţii publice, director executiv resurse umane; din 2003 este director executiv afaceri publice al Automobile Dacia. A urmat stagii de formare în managementul economic şi de mediu, advocacy şi lobby etc. Intre 2009-2016 a fost vicepreşedinte APIA, iar din 2015 vicepreşedinte ACAROM.

Printrre obiectivele noii conduceri a ACAROM se numără programele pentru acest an care sunt focalizate pe următoarele axe de interes pentru dezvoltarea şi creşterea competitivităţii industriei auto naţionale : • Infrastructura de transport, • Piaţa auto, • Calitatea resursei umane pentru viitor, • Cercetarea, dezvoltarea şi inovarea.

ACAROM este asociaţia reprezentativă la nivel naţional a industriei auto din România .  Dintre cele 156 firme membre  fac parte cei doi constructori de autoturisme locali, Renault – Dacia şi Ford România,  sucursalele locale ale unora dintre cele mai importante companii internaţionale care produc ansambluri sau componente auto, furnizori cu capital indigen, prestatori  de servicii auto locali, entităţi de cercetare- dezvoltare, universităţi tehnice. Firmele membre ale ACAROM generează o cifra de afaceri de peste 13 miliarde Euro şi oferă peste 82.000 locuri de muncă . 19% din exportul total al României este produs de companiile pe care ACAROM le reprezintă.

ACAROM este membru asociat al ACEA (Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile).