Cei 3,3 milioane de indivizi după valoarea netă a averii, cu cel puţin 1 mil. dolari bani lichizi, se plasează pe locul doi numeric după America de Nord şi în faţa Europei pentru prima oară, potrivit Capgemini Merrill Lynch 2011 World Wealth Report.
„Asia este la începutul unui ciclu de dezvoltare a averilor, care ar trebui să dureze 25 de ani. Volatilitatea din prezent, dacă o privim istoric, este o picătură în ocean“, spune Mykolas Rambus, CEO-ul Wealth-X, companie care realizează periodic topuri de milionari, care au averi ce depăşesc 30 mil. dolari.
Banca Julius Baer estimează că averea celor 3,3 milioane de asiatici se va tripla în următorii patru ani, până la 15,81 trilioane de dolari. „Mediul actual de afaceri, în care criza zonei euro afectează toate activele cu risc, reprezintă o extremă, dar sunt perioade tranzitorii. Continuăm să ne aşteptăm la o creştere foarte puternică în Asia“, a menţionat Stefan Hofer, şeful departamentului de analize pe pieţele emergente al Julius Baer.
Banca se aşteaptă ca India şi China să contribuie cu 40% la creşterea economică a lumii în 2011-2012, ceea ce va determina o dezvoltare a averilor din cele două ţări. Rory Tapner, CEO-ul Coutts, o divizie a Royal Bank of Scotland, spune că regiunea Chinei, Singapore, Indonezia şi India au fost pieţe cheie în strategia Coutts, care plănuieşte să dubleze activele clienţilor până la 247 mld. dolari, în următorii patru ani.
SURSA: CNBC