Compania Google a anunţat, luni, că Arthur Levinson fost şef la Genetech şi membru în consiliile de administraţie ale companiilor Apple şi Google a demisionat din funcţie.

Decizia lui Levinson de a demisiona din board-ul Google vine la două luni după ce Erich Schmidt, CEO-ul Google, a renunţat la poziţia sa, membru în consiliul de administraţie, din cadrul companiei Apple. Google şi Apple au fost aliaţi multă vreme împotriva gigantului Microsoft, însă acum cele două companii au ajuns să concureze în mai  multe domenii precum sistemele de operare şi telefoanele inteligente.

O lege adoptată în 1941, în SUA, interzice prezenţa unei persoane în consiliile directoare a două companii diferite dacă această prezenţă reduce competiţia dintre firme. Demisia lui Eric Schmidt, directorul general al Google, din consiliul de administraţie al Apple nu a oprit investigaţiile Comisiei Federale de Comerţ din SUA, în privinţa celor două companii.

„Art a fost un element cheie al succesului Google în ultimii cinci ani, oferind sfaturi vitale la fiecare mare problemă pe care Google a avut-o”, a declarat Erich Schmidt, CEO Google.

SURSA: Google