Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți seara, că susține ideea unui guvern minoritar susținut de forțele parlamentare în baza unui armistițiu pe termen scurt.

„Eu cred că s-ar putea merge pe varianta propusă de Nicolae Ciucă un armistițiu în următoarele trei luni de zile”, a declarat președintele UDMR, la Aleph News.

Kelemen Hunor a explicat de ce este vorba despre o perioadă atât de scurtă. Potrivit acestuia, în prima parte a anului viitor PSD va fi nevoit să ia o decizie și, dacă nu depune o moțiune de cenzură, trebuie să intre la guvernare.

Astfel, termenul de câteva luni este necesar pentru refacerea încrederii între foștii parteneri de guvernare.

„Se poate trece peste multe afirmații în politică… Cu timpul se poate, trebuie să lași o perioadă de timp”, a adăugat politicianul.

Președintele UDMR a spus și de ce nu a susținut guvernul propus de Dacian Cioloș.

„Dacă nu mă cauți, nu mă întrebi… a fost doar o întâlnire în trei… apoi m-a sunat de ziua mea și mi-a spus la mulți ani… cred că avea impresia că dacă liberalii acceptă, acceptăm și noi”, a declarat Kelemen Hunor.

George Simion este dispus să discute cu Nicolae Ciucă

George Simion, copreședintele AUR, a declarat că este dispus să discute cu Nicolae Ciucă termenii armistițiului propus, în ciuda faptului că nu îl consideră premierul potrivit pentru țară.

„Am primit această scrisoare de la domnul Ciucă, ne îngrijorează termenii pe care îi folosește, probabil nu a ieșit din logica de război. Îl așteptăm mâine la ora 10:00 la grupurile parlamentare AUR pentru că noi discutăm cu toți”, a anunțat George Simion la Antena 3.

Acesta a mai precizat că nu crede că Ciucă este potrivit pentru a conduce guvernul, dareste deschis dialogului.

„Noi suntem de acord că este nevoie de liniște în acest moment și este nevoie de persoane responsabile la conducerea României. Nu credem că Nicolae Ciucă poate fi următorul premier însă, repet, îl așteptăm să discutăm civilizat, cu cărțile pe masă și față în față cu românii”, a spus liderul AUR.

PNL a propus, marți, un armistițiu politic partidelor parlamentare. Premierul interimar Nicolae Ciucă a trimis oferta liderilor politici din Parlament, potrivit anunțului făcut de liderul PNL, Florin Cîțu.

„Venim azi cu încă un element nou care sperăm să deblocheze această situație măcar pentru o perioadă… Azi premierul desemnat a trimis către liderii politici ai partidelor parlamentare un document, practic, un armistițiu prin care aceste partide vor susține acest guvern minoritar”, a declarat, marți, Florin Cîțu.

Perioada armistițiului va fi stabilită de comun acord de liderii partidelor parlamentare, a precizat Florin Cîțu.