Persoana decedată este o femeie în vârstă de 73 de ani. Se pare că aceasta suferea de boli cardiovasculare şi pneumonie și se întorsese în urmă cu câteva zile după o vizită în Italia. La scurt timp aceasta fusese internată într-un spital din oraşul portuar Durres, relatează EFE, citată de agerpres.

După confirmarea decesului, premierul albanez Edi Rama a descris situaţia drept „un război cu un inamic invizibil” şi a explicat că începând de joi Poliţia şi Armata vor fi desfăşurate pe străzi pentru a identifica persoanele care circulă liber după ce au fost în ultimele 15 zile în vizită în ţările vecine Italia şi Grecia.

Amenzi de mii de euro

În cazul în care persoanele vor fi găsite în afara locuinţei, acestea vor plăti amenzi de până la 5.000 de euro, iar dacă nu plătesc le va fi interzisă ieşirea din ţară.

Guvernul albanez a decis luni închiderea timp de 15 zile a şcolilor, anularea adunărilor publice şi a zborurilor directe spre nordul Italiei după confirmarea primelor cazuri de infectare cu noul coronavirus. Persoanele infectate sunt un bărbat de 28 de ani, revenit de la Florenţa la sfârşitul lunii februarie, şi tatăl său, pe care l-a contagiat.

Până în prezent, autorităţile au realizat 157 de teste dintre care doar 12 au ieşit pozitive.