Armata ar putea reveni pe străzi, dacă numărul localităților carantinate va crește! Prefectul Botoșani: În mod sigur vom solicita Armata

Marți, prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că angajaţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, cât şi cei ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean au un volum de activitate foarte mare. Aceștia se împart între intervențiile curente și asigurarea punctelor de între localitățile Roma și Tudora, localități aflate în carantină. În acest context, prefectul anunță că va apela la ajutorul Armatei în cazul în care numărul de localități carantinate va crește.

„Dacă vom fi depăşiţi, să spun, vizavi de ceea ce înseamnă localităţi carantinate, în mod sigur vom solicita şi sprjinul Armatei pentru a asigura sprijinul colegilor mei pentru punctele de control din localităţile aflate în carantină”, a afirmat Nechifor.

Carantinarea zonală a unor sate

Prefectul a mai spus că analizează posibilitatea carantinării zonale a unor sate din Curteşti, comună în care rata de infectare a ajuns, marţi, la 6,23 cazuri la 1.000 de locuitori. Potrivit prefectului Dan Nechifor, satele vizate sunt Băiceni, Curteşti şi Mănăstirea Doamnei, aflate în zona metropolitană a municipiului Botoşani.

„În momentul în care aş carantina comuna cu cele şase localităţi aparţinătoare ar fi un consum imens de forţe şi atunci, probabil, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vom stabili satele din comuna Curteşti care vor fi carantinate şi în special cele în care există focare de COVID„, a adăugat el.

Amintim că, în ultimele 24 de ore, în judeţul Botoşani au fost confirmate 142 de persoane cu coronavirus, potrivit datelor DSP.

Rata medie de infectare la nivel judeţean a ajuns, marţi, la 2,73 cazuri la 1.000 de locuitori, în timp ce în municipiul Botoşani acest indicator a crescut la 4,65 cazuri la 1.000 de locuitori.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin