“Evaluarea modului în care reacţionează în acest moment bursele din întreaga lume, şi a efectelor economice pe care le provoacă reprezintă una dintre priorităţile noastre în acest moment.
În acelaşi timp, situaţia financiară internaţională constituie un motiv suplimentar pentru a continua cu şi mai multă determinare procesele de restructurare şi eficientizare a economiei româneşti. Rolul măsurilor de reformă pe care ministerul şi Guvernul le-au promovat şi au obligaţia să le aplice în continuare este tocmai acela de a crea o economie stabilă şi eficientă, mai puţin vulnerabilă, care să aibă capacitatea de a reacţiona în momente de criză”, a mai arătat Ariton.
El a precizat că este important ca societăţile de stat să nu mai fie o piatră de moară pentru economia românească. “Vrem ca societăţile cu capital de stat să nu mai fie un balast pentru economia României. Nu spun că România nu va fi afectată de contextul financiar internaţional, dar cred că măsurile pe care Guvernul le-a luat în ultima perioadă şi care au readus economia pe creştere vor limita efectele negative”, a spus Ariton.