AREOF vrea sa achiziționeze parcurile de retail "Era Shopping Park" din Oradea și Iași de la fondurile de investiții manageriate de Argo Capital Management, care administrează şi  Argo Real Estate Opportunities Fund. Argo Real Estate Opportunities Fund este un fond de proprietate listat public pe bursa londoneza AIM, activ în principal pe piaţa proiectelor comerciale din Europa Centrală şi de Est, în special în România, Ucraina şi Republica Moldova.
Proiectul ERA Shopping Park Oradea, dezvoltat de compania de management Omilos Group, ocupă o suprafaţă totală de 180.168 mp și este primul proiect comercial de tip retail park din Oradea, cu o valoare a investiţiei totale de 80 milioane de euro. Era Shopping Park Iaşi este cea mai mare zonă comercială din afara Bucureştiului, ocupând o suprafaţă totală de peste 350.000 mp spaţii de retail.
Din portofoliul AREOF mai fac parte Shopping City Sibiu și Shopping City Suceava, evaluate în total la aproape 180 de milioane de euro. Sibiu Shopping City a fost prima investiție a fondului în România, cu un grad de ocupare de 98% și generează venituri brute de 8,1 milioane de euro, din chirii. Parcul are o suprafață de 79.000 metri pătrați și este evaluat la 114,9 milioane de euro. Suceava Shopping City are o suprafață de 50.000 metri pătrați, este finalizat în 2008, are un grad de ocupare de 97% și venituri brute din chirii de 4,7 milioane de euro. Parcul a fost evaluat la 64,65 milioane de euro.
 
SURSA: Agerpres