Alertă în județul Mehedinți! Mai multe incendii îi amenință pe oameni. Pompierii au intervenit imediat

În judeţul Mehedinţi, trei incendii au cuprins astăzi mai mult de 150 hectare de vegetaţie şi lizieră de pădure, afectând şi mai multe gospodării. Cel mai grav incendiu s-a produs în zona centurii ocolitoare a muncipiului Drobeta-Turnu Severin şi a fost nevoie ca pompierii din Mehedinţi să fie ajutaţi de colegii lor din Gorj şi Dolj, pentru că focul, greu de controlat din cauza vântului, ameninţa mai multe locuinţe.

Un corespondent rador.ro spune că pompierii se luptă de mai bine de opt ore pentru a stinge cele trei incendii de vegetație uscată. Acesta mai spune că incendiile au pornit în trei localități și că a fost nevoie de suplimentarea numărului de pompieri din alte județe.

”Este o nouă zi teribilă pentru pompierii din Mehedinţi, care de mai bine de opt ore luptă pentru stingerea a trei incendii de vegetaţie uscată izbucnite în trei localităţi. Forţe suplimentare din alte judeţe au sosit în sprijinul acestora, după ce focul care s-a extins pe sute de hectare ameninţa locuinţele oamenilor.”, spune acesta.

Primul incendiu a cuprins 50 de hectare

Potrivit sursei anterior menționate, primul incendiu a izbucnit între satele Cârjei şi Hinova, acolo unde focul a cuprins 50 de hectare de vegetaţie uscată, lizieră şi s-a extins şi la fondul forestier. În jurul orei 14:00, pe centura oraşului Drobeta-Turnu Severin, zeci de pompieri, militari, dar şi civili au început bătălia teribilă cu flăcările care ameninţau zeci de gospodării. Au ars patru imobile dezafectate şi au fost distruse gardurile a trei locuinţe.

Din cauza vântului, focul era aproape imposibil de stăvilit, aşa că au fost chemaţi în ajutor pompieri din Gorj şi Dolj, dar şi echipaje civile alea unor societăţi comerciale. Acest ultim incendiu nu a fost stins nici până la această oră, dar pompierii au înlăturat pericolul şi nu mai pot fi afectate locuinţe