Arafat a semnat ordinul! Vor intra în carantină de azi, 20 martie. România se închide bucată cu bucată

Prefectura Bihor informează că municipiul Oradea va intra de azi, 20 martie, în scenariul roșu. Datele oferite de către Grupul de Comunicare Strategică arată că Oradea are o incidență de 3,36 la mia de locuitori. Așadar, românii din această zonă trebuie să se conformeze cu restricțiile specifice scenariului roșu. Autritățile locale informează că aceste măsuri se vor aplica pentru încă nouă localități bihorene, astfel: Sălcea (8,47 la mie), Valea lui Mihai (8,12 la mie ), Curtuişeni (5,59 la mie), Sântandrei (4,51 la mie), Şimian (4,31 la mie), Buduslău (3,87 la mie), Cetariu (3,72 la mie), Oradea (3,36 la mie) şi Mădăras (3,18 la mie).

“Numărul localităţilor cu incidenţă între 1,5 – 3 cazuri la 1.000 de locuitori a crescut cu 7 localităţi, de la 17 localităţi în data de 15 martie, la 24 de localităţi la data de astăzi”, transmite Prefectura Bihor.

Ce măsuri se aplică în zonele aflate în scenariul roșu

Autoritățile mai spun că, în localitățile unde rata de incidență a depășit trei la mia de locuitori, se suspendă activitatea cu a restaurantelor şi cafenelelor în interior, dar este permisă funcţionarea teraselor şi livrarea la domiciliu. În ceea ce privește sălile de noroc, activitatea acestora este suspendată în scenariul roșu, cu excepția achiziției biletelor loto și a lozurilor.

Potrivit deciziei autorităților, activitățile cinematografelor și a sălilor de spectacole sunt suspendate. În același timp, concertele sunt interzise.

Recent, zone din jurul Capitalei au intrat și ele în carantină

Vineri, 19 martie, autoritățile informau că orașul Popești-Leordeni și comuna Tunari din județul Ilfov vor intra în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Potrivit autorităților, rata de incidență în Popești-Leordeni era de 7,4 la mia de locuitori iar în comuna Tunari era de 7.36 la mia de locuitori.

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară: Hotărârea nr. 35 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Popeşti-Leordeni, judeţul Ilfov; Hotărârea nr. 36 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Tunari, cu satele aparţinătoare Tunari şi Dimieni, judeţul Ilfov”, a arătat, vineri, Prefectura Ilfov.

Sursă foto: Dreamstime