Staţiunile Sinaia şi Azuga au intrat în scenariul roşu, rata de infectare cu noul coronavirus depăşind pragul de trei cazuri la mia de locuitori, restricţiile aferente acestei situaţii urmând să intre în vigoare joi.

Restricții pentru patru localități din Prahova

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova întrunit, miercuri, a stabilit măsurile care se vor aplica, de joi, în unităţile administrativ-teritoriale (UAT) din judeţ în funcţie de incidenţa cazurilor COVID-19.

Astfel, măsurile restrictive aferente scenariului roşu se vor aplica în Sinaia (cu rată de incidenţă 4,66 la mie), Valea Doftanei (4,12 la mie), Cornu (3,62 la mie) şi Azuga (3,48 la mie).

Alte 15 unităţi administrativ-teritoriale, între care staţiunea Buşteni de pe Valea Prahovei şi municipiul Câmpina, sunt în scenariul galben, în timp ce municipiul Ploieşti este încă în scenariul verde, cu o rată de infectare de 1,5 la mie.

Scenariu roșu pentru Deva și alte 12 localități

De asemenea, municipiul Deva şi alte 12 localităţi din judeţul Hunedoara se află, tot de miercuri, în scenariul roşu din cauza creşterii cazurilor de îmbolnăviri de COVID-19, relevă datele centralizate de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.

Astfel, incidenţa cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în municipiul Deva a fost calculată la 3,14 la mia de locuitori, o valoare apropiată fiind înregistrată şi în oraşul Călan, cu 3,44 la mia de locuitori.

În scenariul galben se află zece localităţi, între care se numără municipiile Orăştie (2,43 la mie) şi Hunedoara (2,34 la mie), dar şi oraşul Simeria (2,29 la mia de locuitori).

Bucureștiul intră în scenariul roșu

În aceeași situație este și Capital unde incidenţa COVID-19 a trecut, miercuri, de 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă intrarea în scenariul roşu.

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, miercuri, de 3,32 cazuri la mia de locuitori, în creştere faţă de ziua precedentă, când s-a înregistrat o valoare de 2,97 la mia de locuitori, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

Capitala s-a aflat, ultima dată, la o incidenţă peste 3 cazuri la mia de locuitori pe 23 noiembrie, când se înregistra un nivel de 3,04.

De la acea dată şi până pe 24 decembrie, incidenţa COVID-19 a înregistrat valori scăzute de până la 0,61 cazuri la mia de locuitori, care s-au menţinut până după Anul Nou, când a început să crească din nou.

Cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2 în Capitală a fost atinsă pe 22 octombrie – 16,54 cazuri la mia de locuitori.