‘Această zonă are un mare potenţial de investiţii, având în vedere că oraşele de acolo sunt şi oraşe comerciale şi consider că acel oraş va fi important nu numai în România, ci în întreaga Europă. Este nevoie de multă investiţie locală pentru dezvoltare, mai ales de infrastructură turistică, hoteluri, staţiuni de odihnă. Eu cred că în curând vor exista facilităţi foarte bune pentru cei care doresc să meargă acolo şi să se odihnească’, a declarat ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România, Yacoub Yousef al Hosani, în conferinţa internaţională ‘Dunărea şi Delta Dunării: Perspective şi provocări’.

Diplomatul a adăugat că se lucrează deja pe proiecte, pentru ‘a da această zonă potenţialului investitor’.

‘Avem câteva companii cărora le arătăm ce am văzut, pentru a realiza în viitor nişte proiecte de investiţii străine în zonă’, a precizat al Hosani.

Şi ambasadorul Statului Qatar în România, Salem Al Jaber, a apreciat că investiţiile sunt necesare în Delta Dunării, pentru ca zona să se dezvolte din punct de vedere turistic.

‘Este o mare nevoie de investiţii în Delta Dunării. Voi scrie Guvernului meu pentru a trimite persoane care să investească în Delta Dunării, deoarece acolo este un loc natural şi locurile naturale sunt din ce în ce mai căutate, pentru că nu se mai găsesc în lume. Este nevoie ca în acest loc să se investească pentru a deveni un loc turistic’, a spus Al Jaber.

Acesta a promis că va discuta cu reprezentanţii companiei Qatar Airways să includă şi informaţii despre Delta Dunării în broşura de prezentare a celor mai frumoase zone turistice din lume, broşură care se găseşte la bordul avioanelor.

‘Noi, de exemplu, din Qatar în România avem patru curse pe săptămână. Pe Qatar Airways au o broşură: ‘Turismul în jurul lumii’ pe care o dau turiştilor. Doresc să vorbesc cu ei să includă şi Delta Dunării în această broşură pentru că experienţa mea pe care am avut-o este ca o parte de paradis’, a adăugat diplomatul.

Salem Al Jaber a dat asigurări că iubeşte România şi că va face tot posibilul pentru a dezvolta proiecte de investiţii.

‘Într-adevăr, eu iubesc România şi iubesc şi Qatar şi încerc să fac tot ce pot pentru a putea dezvolta proiecte de investiţii. De exemplu, a fost foarte greu, dar am reuşit să aduc Qatar Airways în România şi încerc să fac şi mai mult. Şi nu încerc să aduc doar oameni din Qatar, ci din tot Golful, pentru că statul Qatar are relaţii foarte bune cu toate ţările din jurul său. Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru această ţară’, a mai spus ambasadorul.
SURSA: Agerpres