Samsung a reacționat cerând pornirea unui nou proces juridic.

Cei doi mari jucători de piața mondială de smartphone-uri poartă acest "război al brevetelor" în zece state.

Prima mare victorie a fost revendicată de Apple, în august, când curtea a decis că Samsung trebuie să plătească 1,05 mld. dolari companiei americane, deoarece coreenii ar fi copiat câteva funcții ale iPhone-ului în realizarea propriilor smartphone-uri.

Apple nu se oprește aici. În urmă cu câteva zile, americanii au cerut în instanță 400 de milioane de dolari pentru încălcarea unor brevete privind design-ul, 135 pentru încălcarea brevetelor privind utilitatea și alte peste o sută de milioane de dolari ca daune în urma unor nereguli depistate în mărturia coreenilor din cadrul procesului încheiat în august. Apple le cere așadar încă 707 milioane de dolari coreenilor de la Samsung Electronics.

Bineînțeles, Apple își păstrează cererea ca Samsung să retragă noul Galaxy S III de pe piață, pe motiv că ar fi o copie a iPhone-ului.

Compania Samsung a fost lider pe piața mondială a smartphone-urilor în ultimul semestru al anului, cu aproape 50 de milioane de unități vândute, dublu față de valorile înregistrate de Apple, amintește Business Insider.