Divizia de telefonie mobila a Deutsche Telekom a incheiat un parteneriat cu Apple si va comercializat telefonul iPhone in Germania incepand cu luna noiembrie, se arata intr-un ziar german. T-Mobile ar fi castigat contractul de a distribui Apple iPhone in ultimul moment, devansand cel mai mare operator de telefonie mobila din Europa, Vodafone.

iPhone va avea un pret de 613 dolari in Germania, informeaza publicatia germana citand “surse din comunitatea de afaceri”.

T-mobile nu a comentat zvonul dar a evidentiat faptul ca, in trecut, s-a anuntat ca si companiile Vodafone si The Carphone Group ar fi fost implicate in parteneriate pentru a distribui telefonul Apple.

Apple a lansat telefonul iPhone in data de 29 iunie, in primele zile de la lansare numarul unitatilor vandute depasind 700.000. Valoarea telefoanelor vandute in cateva zile de Apple si AT&T, singurul distribuitor autorizat, s-a ridicat la 250 de milioane de dolari.

Compania IT a distribuit telefonul in Statele Unite prin magazinele proprii si AT&T, dar in Europa nu este clar inca ce model de distributie va folosi compania. T-Mobile este prezenta in Germania, Marea Britanie si alte 8 tari, dar nu este prezenta in Franta, Italia si Spania, piete importante europene.

Apple a anuntat ca intentioneaza sa lanseze iPhone in Europa in al patrulea triemestru, dar nu oferit mai multe detatii.

Sursa: Capital