Apple este interesat de o preluarea deplină a McLaren sau de o investiţie strategică, scrie FT, citând surse din apropierea negocierilor. 

McLaren Technology Group deţine şi echipa de Formula 1 cu acelaşi nume.

O eventuală preluare a McLaren ar putea accelera proiectele grupului informatics American Apple în domeniul auto. Potrivit surselor, este posibil ca McLaren să fie evaluat între 1,0 şi 1,5 miliarde de lire sterline, adăugând însă că nu există nicio garanţie că se va ajunge la un acord. 

Aceasta ar fi cea mai mare achiziţie a Apple după preluarea Beats Electronics în 2014 pentru trei miliarde de dolari. La începutul acestui an, Apple a investit un miliard de dolari în compania chineză de ride-hailing Didi Chuxing. 

McLaren produce automobile sportive de lux care costă până la un milion de dolari şi deţine o serie de tehnologii de vârf precum şi echipa de Formula 1 cu acelaşi nume. Anul trecut a produs 1.654 vehicule şi a realizat venituri de 450 milioane de lire sterline. McLaren Technology este deţinută de Ron Dennis, care este şi preşedinte, alături de Mansour Ojje şi Mumtalakat, fondul suveran de investiţii din Bahrein. 

Începând din 2014, Apple şi-a format o echipă de ingineri şi designeri care să lucreze la un proiect de automobil electric, recrutând specialişti de la companii precum Tesla şi Mercedes-Benz. Cu toate acestea, directorul Apple, Tim Cook nu a recunoscut niciodată în mod public proiectele Apple în domeniul auto. 

AGERPRES