Potrivit datelor administrației, din fondurile totale alocate de stat, până în acest moment, s-au executat lucrări în valoare de 76%. Și în acest an, se continuă execuția lucrărilor începute încă de dinanitea lui 1996, o mare parte dintre acestea având rol de atenuare a undelor de viitură, dar și de asigurare a resurselor de apă pentru zone deficitare.
Până la sfârșitul acestui an, din cele finanțate de la bugetul de stat, dacă vor fi asigurate resursele financiare necesare, vor fi finalizate în jur de 40 de proiecte. Mai exact, din cele 210 lucrări aflate în curs de execuție, finanțate de la buget, 23 vor fi finalizate până la sfârșitul anului, iar alte 15 lucrări, realizate în proporție de peste 90%, mai au nevoie de fonduri în valoare de un milion de lei pentru a putea fi finalizate.
De asemenea, prin credite externe rambursabile, din totalul celor 106 obiective de investiții derulate prin BDCE și cofinanțate de la buget, până în prezent, au fost finalizate deja 71 de obiective, urmând ca, până la sfârșitul anului, să fie finalizate cel puțin alte patru obiective de investiții.
Pentru finalizarea lor, au fost alocate fonduri în valoare de 51,117 mil. lei, fonduri care au fost cheltuite în proporție de 86%. Pentru obiectivele de investiții finanțate din credite externe nerambursabile (prin AXA 5 POS MEDIU), s-au cheltuit până în prezent fonduri în valoare de 54 mil. lei, din totalul de 200 mil. lei.
La nivelul anului trecut, 310 obiective de investiții au fost în diferite stadii de execuție, dintre acestea fiind finalizate un număr de 50 de obiective de investiții în valoare de 596,611 mil. lei.