Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a transmis o solicitare Guvernului Ciucă prin care cere renunțarea la starea de alertă în contextul Varintei Omicron care este considerată mai ușoară pentru majoritatea populației, asta după ce cazurile grave de infectare au scăzut dramatic.

Se cere renunțarea la starea de alertă din România

Astfel, partidul aflat în opoziție cere schimbări la nivel național, “date fiind gradul incontrolabil de răspândire, precum și efectele cu mult mai ușoare ale variantei Omicron a virusului Sars-CoV-2”. Doleanța a fost cerută de liderii AUR, Claudiu Târziu și George Simion, care spun că menținerea restricțiilor din perioada pandemiei este complet inutilă și extrem de contraproductivă pentru întreaga societate românească, se arată într-o informare a partidului.

Avertismentul lui George Simion

George Simion arată exemplul altor țări europene, precum Marea Britanie și Irlanda, care au ridicat deja restricțiile în condițiile în care se consideră că pandemia a intrat în stadiu endemic.

„Unele țări europene – Marea Britanie și Irlanda, de exemplu – au ridicat deja restricțiile. Pandemia intră în stadiul endemic. Toți ne vom infecta în cele din urmă, însă varianta virală dominantă acum, Omicron, deși se transmite comunitar foarte repede, se manifestă, de regulă, fără simptome sau cel mult cu forme mai ușoare decât ale unei gripe banale. Dovadă stau scăderea semnificativă atât a cazurilor grave și foarte grave din spitale, cât și a numărului deceselor. Prim-ministrul Ciucă are șansa acum să pună capăt mult prea îndelungatei perioade în care drepturile și libertățile românilor au fost călcate în picioare sub pretextul combaterii unei boli care ne-a costat enorm, iar acum se stinge văzând cu ochii”, a transmis deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Și Claudiu Târziu a venit cu o reacție

Claudiu Târziu spune că regimul Iohannis trebuie să investească încredere în discernământul românilor.

„E momentul ca regimul Iohannis să investească încredere în discernământul românilor. Românii sunt singurii care, în cunoștință de cauză, trebuie să hotărască de-acum încolo pentru sănătatea lor, a copiilor și părinților lor, necondiționați și neforțați de nimeni altcineva decât de propria lor conștiință. Renunțați la starea de alertă, domnule prim-ministru Ciucă! Convingeți-i pe români de tot ce considerați că e necesar pentru securitatea sanitară a țării, însă nu mai perpetuați o situație juridică și administrativă care nu rezistă la examenele instanțelor de judecată, care nu se mai justifică din punct de vedere sanitar și care provoacă României pierderi economice enorme. E urgent să revenim la o viață normală, fără spaime induse cetățenilor prin campanii de presă plătite de guvern și fără spectrul abuzului de stat la fiecare respirație de aer pe stradă”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

În context, AUR salută faptul că până și Organizația Mondială a Sănătății a ajuns la concluzia că așa-zisul certificat verde de călătorie trebuie eliminat atât timp cât interdicțiile respective „nu adaugă valoare și continuă să contribuie la stresul economic și social” în țările care l-au impus.