Marți, pe data de 11 iulie, Cristian Pistol a anunțat că a avizat varianta finală de traseu pentru Autostrada Ploiești-Brașov.

Cristian Pistol a avizat varianta finală de traseu pentru Autostrada Ploiești-Brașov

Directorul CNAIR a precizat că Autostrada Ploiești-Brașov va avea o lungime totală de 112,7 kilometri și va asigura conectivitatea între centrele turistice importante de pe Valea Prahovei.

„Am avizat astăzi în CTE – CNAIR varianta finală de traseu pentru Autostrada Ploiești–Brașov! În lungime totală de 112,7 kilometri (cu sectorul Cristian–Râșnov) această autostradă va avea 12 noduri rutiere, 13 tuneluri (12,4 km) și 61 de structuri (28,75 km). Costul estimat pentru construcția autostrăzii este de 5,5 miliarde euro, fără TVA.

Autostrada Ploiești – Brașov va asigura conectivitatea între centrele turistice importante de pe Valea Prahovei (Comarnic, Sinaia, Azuga, Predeal, Brașov). Traseul autostrăzii traverseaza 23 de unități administrativ-teritoriale”, a scris acesta pe Facebook.

Verificări pe șantierul lotului 2 Vidra-Bragadiru al Autostrăzii A0 Sud

Tot astăzi, Cristian Pistol a efectuat verificări pe șantierul lotului 2 Vidra-Bragadiru al Autostrăzii A0 Sud și a afirmat că antreprenorul „este bine mobilizat şi lucrează intens” la suprastructura drumului, la parcări şi la pasajele care supratraversează autostrada.

Directorul CNAIR a spus că termenul pentru darea în circulație este luna octombrie a acestui an.

„Pe podul peste DN5 se montează deja hidroizolaţie şi parapete. Peste pasajul peste CF 1 Decembrie a fost aşternut deja asfalt. Stadiul fizic în şantier a depăşit 80%. Am cerut ca lucrările să respecte normele de calitate pentru a nu avea probleme ulterioare în exploatare”, a scris acesta pe Facebook.

Acesta a mai precizat că reprezentanţii constructorului turc Alsim Alarko au dat asigurări că folosesc cele mai bune soluţii, deoarece nu doresc nici ei sa aibă probleme în perioada de garanţie.

„Termenul pentru deschiderea circulaţiei este luna octombrie, au dat asigurări reprezentanţii constructorului”, a conchis directorul CNAIR.

Noi spații de servicii pe A1

Vă amintim, de asemenea, că la începutul acestei luni, Cristian Pistol a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care spune că au fost deschise noi spații de servicii pe A1.

În mesajul publicat pe rețelele de socializare, șeful CNAIR arată că două noi spații de servicii au fost deschise pe A1, mai precis pe tronsonul Timișoara – Lugoj.