Moartea Cristinei Țopescu a fost declarat dumincă seară, 12 ianuarie, după ce o vecină și o prietenă a acesteia a sunat la 112 anunţând că nu a mai văzut+o. Astfel, aceasta a realizat că se întâmplă ceva teribil cu prezentatoarea. Autorităţile au stabilit faptul că Cristina Țopescu a murit cu zile în urmă, însă nu se știe data exactă. Vecinii nu au mai văzut-o de aproximativ trei săptămâni. De asemenea, rețelele de socializare arată și ele o absență a jurnalistei, ultima postare datând din perioada Crăciunului.

Cine este femeia care a sunat la poliție

Autoritățile au fost alertate de o apropiată a Cristine Țopescu, o vecină care îi era și prietenă. Aceasta a povestit, luni, că în primă fază nu s-a impacientat când nu a mai auzit nimic de la Cristina de ceva zile, pentru că era obișnuită cu acet tip de comportament.

„Numele meu este Diana Maria. Administrez pagina creată de mine pentru Cristina Țopescu, în urmă cu câțiva ani. Cristina care îmi este prietenă și vecină. Eu am sunat la 112. Dragi colegi de breaslă, vă rog să aveți decența de a avea răbdare și de a fi jurnaliști adevărați, nu hiene!

În cursul zilei de astăzi, 13 ianuarie, vă voi da informațiile reale despre ultimii 4 ani din viața Cristinei și despre cum am ajuns să sun la numărul de urgență. Nu vă așteptați la picanterii și mizerii! Vă mulțumesc anticipat.

Cris avea obiceiul de a schimba planurile în ultima secundă și să nu sune. Avea mai multe invitații, nu știa unde va merge de Crăciun și Revelion. În plus, așa era Cristina. Câteva zile, cât au avut telefoanele baterie, suna în gol. Și s-a mai întâmplat asta de multe ori. Să nu dea semn și două săptămâni, apoi să sune și să povestim.

Astăzi am intrat în panică pentru că toate erau închise, ori un telefon care să nu meargă era pentru ea o dramă. Așa e Cris.

Fiți DECENȚI! Nu ați cunoscut-o! Am refuzat să furnizez informații hienelor când m-am dus să îi pun o lumânare, pentru ca nimeni nu s-a gândit sa îi ducă Lumină! Nu voi apărea în public, nu voi face bani de pe urma Cristinei! Totul va fi public. DECENT. Și nu credeți prostiile de la tv! Cris nu s-a sinucis. A trecut Sus alături de cățeii ei, așa cum voia să se întâmple când îi va veni ceasul”, a scris femeia pe Facebook.

Anunţul autorităţilor privind moartea Cristinei Ţopescu

Decesul Cristinei Țopescu s-a produs în urmă câteva zile, conform autorităților.

“A fost găsită decedată în locuinţă. Apelul s-a făcut la ora 21:39 de către Poliţie, într-o acţiune de cooperare cu noi. Poliţia ne solicita pentru a doamnă, în jur de 50 de ani, găsită decedată în locuinţă, să confirmăm decesul. Decesul se pare că s-a produs în urmă cu mai multe zile”, a precizat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a precizat că, în cursul serii de duminică, a fost sesizat de o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni.

„În urma sesizării, poliţiştii oraşului Otopeni au intrat în imobilul respectiv, unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violenţa. Urmează să se efectueze în cauză expertiza medico-legală”, informează IPJ Ilfov.

Cristina Ţopescu avea 59 de ani. Jurnalista s-a născut pe 4 iulie 1960. Tatăl său a fost cunoscutul comentator sportiv Cristian Ţopescu.