Uber își va lansa oferta publică la o valoare cu până la o treime faţă de aşteptările iniţiale. Compania este nevoită să dea drumul ofertei pe piață cu o evaluare mai mică.

Conform Reuters, este vorba de o valoare cuprinsă între 80,5 miliarde de dolari şi 91,5 miliarde de dolari. Conform cifrelor, evaluarea este sub valoarea de 120 de miliarde de dolari estimată anul trecut de bancherii de investiţii. Suma se apropie de o rundă de finanţare privată din 2018.

”Considerăm că reducerile recente de preţuri pentru Uber şi Lyft arată ezitările investitorilor de a investi în modele de afaceri netestate, consumatoare de capital şi neprofitabile, în această etapă de încheiere a ciclului economic”, a explicat Asad Hussain, analist la firma PitchBook.

„Uber a stabilit un interval de 44-50 de dolari pe acţiune. Compania va vinde 180 de milioane de acţiuni în cadrul ofertei, pentru a atrage până la 9 miliarde de dolari, alte 27 de milioane de acţiuni urmând să fie vândute investitorilor actuali, pentru până la 1,35 de miliarde de dolari”, arată documentele depuse, citate de news.ro.

Oferta Uber este a doua ca mărime din Statele Unite, după listarea grupului Alibaba. Reuters estimează „că valoarea combinată a acţiunilor care vor fi vândute de Uber în cadrul ofertei va fi de circa 10 miliarde de dolari”. Estimările Uber arată că preţul ofertei publice va fi stabilită pe 9, tranzacțiile pe bursa de la New York începând pe 10.

„Uber a raportat pentru primul trimestru o pierdere netă atribuibilă companiei de circa 1 miliard de dolari, la vânzări de aproximativ 3 miliarde de dolari”, scrie news.ro.