Ce s-a întâmplat cu actorul care l-a interpretat pe State Potcovaru?

Gheorghe Visu a devenit celebru la nivel național cu ajutorul personajului State Potcovaru din celebrele telenovele „Inimă de Țigan”, difuzată între 1 octombrie 2007 și 1 iunie 2008, „Regina” (2008 – 2009) și „State de România” (2009 – 2010).

În prezent, marele actor are 71 de ani, însă, în ciuda vârstei sale, continuă să apară pe scena teatrului din România și în producții cinematografice. În 2022, Gheorghe Visu a apărut în „Dosarul 631” (film inspirat dintr-un fapt real, filmul prezintă investigația jurnalistică a unui reporter TV pentru presupusele „închisori zburătoare” americane din România), „Dragă tată” (2021), „Heidi” (2019) și Moromeții II (2018).

Cu ceva timp în urmă, Gheorghe Visu a recunoscut că lunile în care a jucat în „State de România” au fost cele mai frumoase luni din viața sa de actor pentru că acolo s-a jucat pe el însuși.

„Perioada cu State de România a fost cea mai frumoasă din viața mea ca actor (…) Eu acolo m-am jucat pe mine (…) eu ce fac acolo, făceam acasă demult. (…)

În afara de partea materială, e foarte plăcut să vezi că îți dă cineva bună ziua în supermarket (…) am căpătat un anumit tip de încredere în capacitatea mea de a face comedie (…)”, a explicat vedeta în cadrul emisiunii TV „La Măruță”.

Ștefan Iordache și Dan Nuțu au fost idolii lui Gheorghe Visu

În cadrul emisiunii TV „Rețeaua de idoli”, marele actor și-a deschis sufletul și a mărturisit că idolii săi au fost Ștefan Iordache și Dan Nuțu.

„Idolii mei au fost Ștefan Iordache și Dan Nuțu. Mai ales pe Ștefan Iordache îl urmăream în tot ceea ce făcea. Veneam, ca și el, cu câteva ore înainte de spectacol, intram în haina noului eu, personajul din acea seară și îi imitam fiecare gest.

Ștefan, care era foarte superstițios, avea un adevărat ritual înainte de a intra publicul să-și ocupe locurile, mergea în mijlocul scenei. Aștepta să se aprindă luminile și privea sala încă goală. Repeta din text, făcea probe întotdeauna ca și cum ar fi pentru prima dată dincolo de cortină. Se transpunea aproape în altă lume, una în care publicul și el se lăsau în egală măsură acoperiți de poleiala pe care o simțeau atunci când năvălea magia spectacolului.

Toți marii actori, sau, hai, toți cei buni, au avut o stea a lor. Și eu am avut o stea a mea și nu cred că meritam mai mult”, a povestit vedeta.