Anunțul NASA! Un asteroid se apropie de Pământ chiar în ziua alegerilor! Care sunt șansele să lovească Pământul

Anunțul NASA! Un asteroid se apropie de Pământ chiar în ziua alegerilor! Care sunt șansele să lovească Pământul
Anunț important al NASA care a transmis recent că un asteroid se va apropia destul de mult de Pământ. Mai mult, acesta pare să apară chiar în ziua alegerilor din SUA. Specialiștii au calculat recent șansele ca acesta să lovească Terra.

Un asteroid, care se apropie de Pământ chiar înainte de ziua alegerilor din Statele Unite, are şanse de 0,42 % să lovească planeta, potrivit NASA. Corpul ceresc, cunoscut ca 2018VP1 ar urma să treacă pe lângă Pământ pe 2 noiembre, înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA, potrivit Laboratorul de Propulsie Jet (JPL) al NASA, transmite News.ro.

Agenţia spaţială a spus că există trei ciocniri potenţiale dar, “bazându-ne pe 21 de observaţii de-a lungul a 12.968 de zile”, nu crede că este posibil un impact direct. 2018VP1, care a fost iniţial identificat la Observatorul Palomar din California, în 2018, nu este considerat “un obiect potenţial periculos” din cauza mărimii sale mici – cu un diametru de 0,002 kilometri, potrivit NASA.

Obiectele posibil periculoase – de obicei asteroizi sau comete – sunt cele care au o orbită care le apropie de Pământ şi sunt suficient de mari ca să provoace pagube semnificative dacă lovesc planeta. Săptămâna trecută, un asteroid cu o lungime de trei până la şase metri a trecut la o distanţă de 2.950 de kilometri de Pământ, pe deasupra Oceanului Indian.

Descoperire incredibilă în Costa Rica

Cercetătorii au găsit un meteorit care prezintă așa numita „cărămidă a vieții”, adică substanțele necesare apariției vieții. Acesta pare să fie primul semn că ar putea să existe viață și în afara Pământului.
Un mic meteorit poros a căzut în Costa Rica la 23 aprilie 2019, iar în interiorul său s-ar putea afla „cărămizile vieţii” – un cocktail de substanţe organice considerate de oamenii de ştiinţă necesare pentru apariţia vieţii, transmite Live Science.

Fragmente din meteorit, descoperite de localnici

De dimensiunea unei maşini de spălat, meteoritul s-a dezintegrat la intrarea în atmosferă. Localnicii au găsit fragmente din acest meteorit împrăştiate în regiunea dintre două sate, La Palmera şi Aguas Zarcas. Deşi meteoriţii cad zilnic pe Pământ, aceste fragmente indică faptul că acest meteorit a fost unul special: asteroidul din care provine reprezintă o „fosilă vie” a începuturilor Sistemului Solar, fiind format din praful şi gazele din compoziţia nebuloasei din care avea să se nască Soarele şi Sistemul Solar. Aceste ingrediente, la rândul lor, sunt şi mai vechi, fiind formate în furnalul unor stele care s-au stins cu mult înainte ca Soarele să se aprindă, scrie Agerpres.

Etichete: , ,
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook