Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, miercuri seara, că 2,45 de milioane de români aveau pensia sub medie și nu aveau cum să trăiască cu banii pe care îi primeau.

„Să vă explic și motivul pentru care nu toți au primit această majorare de 1600 de lei! 2,45 de milioane de români seniori au sub pensia medie. O jumătate din pensionari din totalul țării! Un număr foarte mare. Trebuia să găsim o soluție și asta a fost soluția depusă de noi pentru că a stat la baza la construcției bugetului pe 2022.

Vreau să precizez că cei care nu au primit banii înseamnă că aveau și alte indemnizații și pensii. Această măsură a fost gândită pentru cei care au până sau egal cu 1600 de lei’’ a declarat Ministrul Budăi, la Realitatea Plus.

Ce se va întâmpla în 2022?

Totodată, ministrul Muncii a spus că vă face tot posibilul ca veștile din 2022 să fie bune.

„Anul acesta sper că vom avea o veste bună, însă vreau să vă spun că nu mi-aș permite niciodată să îi mint pe bunici și părinți. Tocmai din acest motiv mă abțin pentru moment să vă spun cum vă arăta 2022 pentru ei”, a spus Marius Budăi.

De asemenea, ministrul a mai vorbit și despre pensiile mamelor cu mai mulți copii, dar și despre pensia de urmaș.

„O să vă explic ce se întâmplă cu pensia de urmaș. Acum suntem în situație în care 50% se  recalculează dacă pensia soțului este mai mare decât pensia celui rămas în viață, așadar se acordă pensia celui decedat soțului în viață, dacă aceasta era mai mare. Referitor la pensia mamelor cu mai mulți copii, trebuie sa le transmit, că acestea pot ieși la pensie mai devreme”, a mai declarat Marius Budăi.

Informația momentului despre pensii

Marius Budăi, ministrul Muncii a vorbit despre cum vor arăta următorii ani pentru actualii salariați din România, dar și pentru pensionari.

El a precizat că în întreaga sa activitate, pensionarii, dar și copiii au reprezentat o prioritate. În acest context, ministrul subliniază faptul că aceștia nu vor fi abandonați niciodată.

Totodată ministrul a adăugat că cetățenii români nu trebuie să fie săraci, iar prin prisma funcției sale va face tot posibilul să evite o astfel de situație.

„Pentru început, să vă spun filosofia mea de om care lucrez în asistența socială din 1995. La un moment dat când eram directorul Casei de Pensii, mă simțeam cel mai bogat și împlinit om din Botoșani pentru că aveam grija de mii de pensionari și copiii, prin prisma funcției pe care o dețineam.

Astăzi mă consider cel mai bun nepot și fiu pentru că în continuare servesc milioane de pensionari și copii. Eu așa mă gândesc la oamenii aceștia! Că sunt familia mea. Nu am să încerc să încetez să mă lupt pentru ei! Eu nu cred că cetetenii români trebuie să fie săraci.

Atunci când ești în functia mea trebuie să te lupți pentru seniori și pentru copii! Bineînțeles și pentru salariati. Trebuie să ne pregătim viitorul și să aveam grjia de cei care au pregătit țara până astăzi, adică bătrânii”, a spus acesta la Realitatea Plus.