Informația momentului de la Pfizer! Anunțul pe care milioane de oameni îl așteptau

Albert Bourla, directorul executiv al Pfizer, a acordat un interviu pentru publicația israeliană N12 News, acolo unde a vorbit despre vaccinul anti-COVID. De asemenea, el a venit și cu un scenariu la care nimeni nu se aștepta cu privire la acest ser.

Întrebat dacă vede posibilitatea administrării unei doze de rapel la fiecare patru-cinci luni în mod regulat, directorul general a venit cu un alt scenariu. Așadar, în cursul zilei de sâmbătă, el a declarat că un vaccin anual împotriva coronavirusului ar fi de preferat unor doze de rapel.

“Acesta nu va fi un scenariu bun. Ceea ce sper (este) să avem un vaccin pe care va trebui să-l faceți o dată pe an”, a spus Albert Bourla, care a adăugat că ”O dată pe an – este mai ușor să convingi oamenii să îl facă. Este mai ușor pentru oameni să-și amintească”.

“Ar trebui să putem reveni la o viaţă normală în câteva luni”

Şeful Pfizer a vorbit şi despre momentul în care vom reveni la o viaţă cât mai aproape de normalitatea de dinainte de pandemie, chiar dacă virusul nu va dispărea complet.

“Virusul va rămâne cu noi ani de zile. (…) Ar trebui să putem reveni la o viaţă normală în câteva luni”, a declarat Albert Bourla.

Cu toate acestea, “anomalii, cum este Omicron” vor continua să existe şi în viitor, însă “vor putea să fie controlate”.

Situația este ideală

Potrivit celor spune de el presei israeliene, situația este una ideală din perspectiva sănătății publice, însă compania farmaceutică este în căutarea formulei pentru ca vaccinul să acopere și tulpina Omicron, fără a uita de restul tulpinilor anterioare.

De asemenea, directorul executiv al Pfizer a declarat că această companie pe care o conduce ar putea solicita aprobarea unui vaccin modificat pentru lupta împotriva tulpinii sud-africane, scrie Reuters, care adaugă că serul ar putea fi produs în masă în luna martie.

Cât de eficientă este pilula anti-COVID împotriva Omicron?

În urma a trei teste diferite de laborator, antiviralul produs de Pfizer a arătat că este la fel de eficient împotriva tulpinii Omicron, la fel cum este și împotriva oricărei tulpini apărută până în prezent.

Descoperirea că Paxlovid are efecte împotriva tulpinii Omicron poate ajuta Statele Unite ale Americii să câștige lupta cu virusul care a făcut nenumărate victime la nivel mondial din 2020 și până acum, notează Daily Mail.

Presa internațională notează că ingredientul principal al antiviralului produs de Pfizer, Nirmatrelvir, a arătat în studiile clinice că este eficient în neutralizarea virusului, însă aceste studii încă nu sunt aprobate.

Decizia de a testa medicamentul Paxlovid a venit după ce tulpina sud-africană a reușit să evite cu succes vaccinurile cât și alte tratamente, încă de când a fost descoperită la finalul anului trecut.

Medicul Michael Dolsten, șeful departamentului științific al Pfizer, a declarat că antiviralul a fost produs în așa cel încât să fie eficient împotriva oricăror mutații a COVID. De asemenea, el a spus că Paxlovid are capacitatea de a scurta perioda de spitalizare cu 90 de procente, același lucru aplicându-se și în ceea ce privește riscul de deces – asta cu condiția ca tratamentul să fie administrat din timp.