Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a declarat că întreg scandalul Schengen a fost un complot al liderilor europeni pentru a bloca aderarea. Liviu Dragnea mărturistește că nimeni nu a vrut Bulgaria în Schengen, iar România a fost o victimă colaterală.

„Eu cred că e o mare păcăleală asta cu Austria. Se caută tot felul de manevre să-i păcălească iar pe oameni. Băncile austriece sunt super protejate. Am primit o singură informare de la SRI: marii șmecheri din energie și tot gazul al României din Marea Neagră să plece din țară”, a spus Dragnea.

Nimeni nu are voie să meargă în control acolo

Liviu Dragnea este de părere că România trebuia să între în Schengen, dar liderii europeni nu și-au dorit aderarea Bulgariei. Din această cauză, România a căzut drept victimă colaterală.

„Decizia a fost luată la nivel de vârf al UE și Bulgaria să nu între și au stabilit că cei de înjurat să fie austriecii și olandezii”, a fostul lider PSD, Liviu Dragnea.

De asemenea, Liviu Dragnea a mărturisit că pe vremea când era președintele Camerei Deputaților a fost informat de serviciile secrete că ar trebui că marile companii străine să exploateze resursele țării.

„Erau în contradicție cu ce îmi spunea Hellvig și n-am mai înțeles nimic. Prin viu grai îmi spuneau să nu lăsăm să se jefuiască și în scris că trebuie să fim atenți că nu-i bine să-i pierdem, că e investiție strategică. Absolut toate companiile mari sunt și ajutat și protejate, nimeni nu are voie să meargă în control acolo.

Un mare complot ar fi și împotriva industriei energetice din România: „S-au cheltuit miliarde de euro să se aducă în stadiul asta și pentru câteva procente n-au bani. Hidroelectrica n-are bani? Să fim serioși, e decizie să nu continue. De ce? Să nu avem suficientă energie. De ce? Să rămână prețul sus – simplu!”, a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea nu ar refuza o colaborare cu Diana Șoșoacă

Totodată, fostul lider PSD, Liviu Dragnea spune că nu ar refuză o colaborare cu Diana Șoșoacă, singurul politician sincer în patriotism.

„Dintre toți politicienii care tulbură apele care sunt pe la TV, singurul politician sincer în patriotism este Diana Sosoaca!”, a mai spus Liviu Dragnea, la Realitatea TV.