Vladimir Putin a luat în vizor Europa. Serviciile secrete occidentale au emis un avertisment de o gravitate fără precedent. În lumina ultimelor tensiuni din războiul din Ucraina, a fost lansată o alertă de grad zero. Acestea au sugerat posibilitatea unei acțiuni agresive din partea lui Vladimir Putin, care ar putea viza Europa. Totul ar urma să petreacă în cursul iernii anului 2024.

Conform unor date venite dinspre serviciile de informații europene se indică că planurile lui Vladimir Putin sunt din ce în ce mai mari. Sursele contactate de ziarul german BILD au arăta că războiul din Ucraina se desfășoară așa cum dorește, practic, Kremlinul. De altfel, Rusia se bazează pe o scădere dramatică a ajutorului pe care Occidentul îl oferă Ucrainei.

Vladimir Putin are în plan declanșarea unei invazii militare

Conform acestor informații alarmante, se sugerează că Rusia condusă de Vladimir Putin ar putea să inițieze acțiuni periculoase pe o scenă mondială, într-un mod nevăzut până acum. Un scenariu luat în calcul vizează declanșarea unei invazii militare în anumite țări europene, în perioada iernii anului 2024/2025.

Analiștii din domeniul militar și oficialii serviciilor secrete de informații au emis ipoteza că Moscova ar putea alege să desfășoare „acțiuni agresive” într-un moment în care Statele Unite ale Americii ar putea să rămână temporar fără un lider politic puternic.

Momentul în care Europa va fi atacată

Potențialul moment pe care Kremlinul ar putea să-l aleagă – cu posibile repercusiuni devastatoare pe termen mediu și lung – ar putea fi în perioada „tranziției de putere la Washington”. Concret, este vorba de plecarea din funcție a președintelui actual al SUA la începutul lunii noiembrie 2024 și preluarea funcției de către posibilul său succesor în luna ianuarie 2025.

„Kremlinul ar putea conta pe fostul președinte american Donald Trump și pe revenirea sa la putere”, au susținut reprezentanții serviciilor de informații occidentale.

Acești reprezentanți au sugerat că sub conducerea lui Donald Trump, „orice ar putea să se întâmple”, adăugând că acest scenariu ar fi unul imprevizibil.

Orice scenariu trebuie luat în calcul

Oficialii europeni nu au comentat un astfel de scenariu. Cu toate acestea, de-a lungul timpului, numeroși experți și analiști militari au subliniat problemele de securitate și stabilitate cu care se confruntă Europa în regiune. De aceea, este crucial ca atenția să fie constant orientată către mișcările Kremlinului. În plus, orice scenariu, indiferent cât de puțin probabil ar părea, ar trebui să fie luat în calcul.

Conform relatării din Politico, ministrul finlandez al Apărării a venit cu un mesaj. Antti Häkkänen a subliniat ce se poate petrece după 30 de ani de liniște urmare a prăbușirii URSS. În opinia sa, există semne că Kremlinul ar putea fi implicat în pregătirea unui nou conflict între Occident și Rusia. În pofida eforturilor de intensificare a asistenței militare acordate Ucrainei din partea aliaților, Häkkänen a lansat un avertisment. Oficialul a menționat că Rusia nu și-a pierdut încă capacitatea și resursele. În aceste condiții, ea este capabilă să susțină conflictul ani de zile.