Acesta a constatat că 21 de persoane care s-au vaccinat cu ambele doze de la Pfizer au dezvoltat uveită în decurs de una până la 14 zile de la primirea primei doze sau în decurs de o zi până la o lună după a doua.

Efecte secundare ale vaccinului Pfizer

Alte două persoane au dezvoltat sindromul punctelor albe multiple, informează Jerusalem Post.

„Toți pacienții din studiu au îndeplinit criteriile Organizației Mondiale a Sănătății și Naranjo care leagă debutul uveitei de vaccinare”, a spus Habot-Wilner.

Dezvăluirile specialiştilor

Acest interval de timp este în concordanță cu alte rapoarte de uveită după diferite vaccinuri.Ea a spus că orice pacienți care aveau alte boli sistemice care ar fi putut fi legate de uveită erau sub control înainte de vaccinare. În plus, niciunul dintre pacienți nu a avut modificări în tratamentele sistemice, timp de cel puțin șase luni înainte de a primi vaccinurile.

Majoritatea cazurilor de uveită au fost ușoare – doar trei au fost severe – și toate au fost tratate prin corticosteroizi topici și picături oftalmice pentru dilatarea pupilei. „Concluzia este că recomand vaccinarea pentru persoanele cu sau fără antecedente de uveită”, a subliniat Habot-Wilner.

Dacă oamenii se confruntă cu un atac de uveită după administrarea vaccinului, ar trebui să facă un examen ocular. Dacă uveita apare după prima doză, acestea ar trebui să primească în continuare a doua doză de vaccin, susține medicul.