La Bruxelles se investighează dacă gigantul tehnologic Google favorizează propriul serviciu de căutare de locuri de muncă, Google for Jobs, în detrimentul concurenţilor săi. Acest lucru ar presupune un nou caz de abuz de poziţie dominantă din partea companiei americane, relatează agenţia EFE.

Decizia ar aparține Comisiei Europeană. De altfel, comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, a confirmat marţi, într-o conferinţă la Berlin, că este analizat acest instrument al companiei americane, care a fost deja amendată pentru tratament avantajos faţă de comparatorul său de preţuri Google Shopping.

„Analizăm acum dacă nu s-a întâmplat acelaşi lucru cu alte părţi ale afacerii Google, precum serviciul de căutare de locuri de muncă, cunoscut sub numele de Google for Jobs”, a spus Vestager.

Comisarul pentru Concurenţă a aplicat trei sancţiuni de mai multe miliarde euro companiei Google în ultimii trei ani. Dacă investigaţia Comisiei confirmă că Google a recidivat în ceea ce priveşte abuzul de poziţie dominantă, compania ar putea primi o nouă sancţiune de miliarde pentru comportament care aduce prejudicii concurenţilor şi, în ultimă instanţă, consumatorului european.