Windows 7 a fost lansat în urmă cu 10 ani şi a beneficiat de suportul normal al Microsoft până în 2015. De atunci, pe o perioadă de 5 ani, Windows 7 a beneficiat de aşa-numitul suport extins.

Suportul extins înseamnă că producătorul va oferi în continuare update de securitate şi care să repare anumite probleme de funcţionare depistate în această perioadă, însă nu mai sunt lansate funcţionalităţi noi prin intermediul update-urilor.

În ciuda faptului că are deja 10 ani şi că Windows 10 există deja de aproape 4 ani, Windows 7 se bucură încă de o cotă importantă de piaţă.

În fapt, conform Net Market Share, abia în ultima lună Windows 10 a devenit cea mai utilizată versiune de Windows, cu 39,22% cotă de piaţă, faţă de 36,9 la cât se află Windows 7.

Windows 7 este încă foarte popular în zona de business, unde este folosit în continuare de 43% din companii.

Pe de altă parte, Windows 10 este preferat pe zona de gaming, segment pe care deţine deja 64% din piaţă, cel puţin conform estimărilor realizate de magazinul de jocuri Steam.

După data de 14 ianuarie 2020, Microsoft va mai oferi suport doar contra cost.

Pentru clienţii care au achiziţionat licenţe de volum pentru Windows 7 Professional şi Windows 7 Enterprise suportul extins se va încheia în ianuarie 2023, scrie news.ro.