Fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu prezintă o variantă mai puțin optimistă a celor ce vor urma după ziua de joi:

„De ce nu-mi pasă dacă o să cadă sau nu guvernul? Pentru că nu va veni nici o schimbare, că va fi guvern tehnocrat sau politic. Iosifești și mihăili corupți și iresponsabili vor continua să populeze tristul aparat birocratic. Nimeni n-are curajul să se atingă de ei. Instituții parazitare, cum e ARACIP, rămân la locul lor, în timp ce mulți elevi încă merg la toaleta din fundul curții, profesorii vin pe sărite la ore, conformându-se unor standarde pe hârtie, directorii de școli se scarpină neputincioși în cap și bat din călcâie doar când trebuie să dea adunarea pentru mitinguri de partid,” susține Sebastian Lăzăroiu, pe pagina sa de Facebook.

Fostul consilier prezidențial declară de asemenea că, în ultimii ani, chiar dacă salariile au fost mărite, într-un efort de a convinge diaspora să se întoarcă acasă, aceasta este stimulată să nu revină în țară tocmai din causa „statului dușmănos”:

„Sub povara birocrației inepte se va prăbuși țara asta, victimă a unui exod de proporții, stimulat în ultima vreme mai mult de statul dușmănos decât de diferența de venituri. Dar, e drept, caracatița birocratică e ținută în brațe de politicieni castrați, complici ai tartorilor inamovibili din administrație,” conchide Sebastian Lăzăroiu.