Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a susţinut, vineri, o nouă conferinţă de presă. Candidatul social-democrat ajuns în turul doi l-a atacat iarăşi pe preşedintele Iohannis şi pe Guvernul PNL şi a venit cu o informaţie-şoc: miniştrii din guvernul său îi vor chema la dezbateri pe miniştrii din Guvernul Orban, pentru că este important ca românii să poată compara cele doua guvernări şi să afle adevărul.

”Românii se tem pentru ziua de mâine. Românii se tem că, dacă nu sunt de acord cu ce spune candidatul Iohannis, maine-poimâine li se flutură şi lor în faţă cătuşele. Noi vrem să trăim într-o ţară liberă, în care fiecare să aibă dreptul la libera exprimare, într-o ţară în care democraţia să fie consolidată, într-o ţară în care să nu vedem abordări extremiste.

Avem la putere nişte aroganţi: un preşedinte arogant, miniştri aroganţi. Miniştri care vin cu acuzaţii pe care nu pot să le demonstreze. De aceea, am hotărât ca miniştrii din Cabinetul Dăncilă să-i cheme la dezbatere pe miniştrii din Cabinetul Ludovic Orban I, din dinastia Iohannis. Pentru că este important să ştim adevărul, este important să spunem ce am făcut noi şi ce vor să facă aceşti oameni, care în fiecare zi dau vina pe greaua moştenire, dar nu vin cu nimic bun pentru oameni”, a declarat Viorica Dăncilă în conferinţa de presă de vineri.